NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Zo maak je een slaapkamer op zolder

2 Minuten lezen
slaapkamer op zolder

Heb jij nu nog een ongebruikte rommelzolder waar je nooit komt? En denk je erover na om deze zolder in de toekomst om te gaan bouwen naar een kamer voor een van je kinderen? Lees dan nu dit artikel zodat je een beeld krijgt van welke verbouwingen je allemaal moet doen om een zolder om te toveren tot een fijne slaapkamer.

Creëer een plan

Zoals ieder ander bouwproject heeft ook het verbouwen van je zolder een voorbedacht plan nodig. Er zijn een aantal dingen die je van te voren zeker moet weten, zoals wat je precies gaat veranderen aan de zolder, welke onderdelen je nodig hebt, of je het moet uitbesteden en hoe veel alles ongeveer gaat kosten. Dit artikel zal je waarschijnlijk helpen met het creëren van dit plan. Als je mooi parket wilt leggen dan kun je terecht bij AJM van Houdt.

De zolder staat vaak nog vol met oude spullen die je niet meer gebruikt. Zware meubels en dergelijke zijn lastig te verplaatsen of om een andere plek te geven in huis. Beginnen met een woningontruiming is daarom een goed idee.

Een trap plaatsen

Heb jij nu alleen een vlizotrap die je uit het plafond moet trekken om de zolder te betreden? Wanneer je een slaapkamer op zolder hebt kan je een paar dingen doen. Je kan deze vlizotrap vastzetten en voor altijd gebruiken, je kan een nieuwe betere vaste vlizotrap laten plaatsen. En je kan er ook voor kiezen om een echte vaste trap te plaatsen met een nieuw trapgat.

Kiezen tussen een dakraam en dakkapel

Veel rommelzolders hebben helemaal geen raam of een heel klein raampje. Deze zolders zijn donker en muffig. Voor een kinder slaapkamer zal je een dakkapel of groot dakraam op zolder moeten plaatsen. Een dakkapel zorgt in tegenstelling tot een dakraam dat de kamer groter wordt en je hele huis meer waard wordt.

Plaats een gipswand

Als je een slaapkamer maakt op de zolder heb je zeer waarschijnlijk ook muren nodig. De beste oplossing hiervoor is om een gipswand te plaatsen tussen de slaapkamer en de voorzolder Een gipswand plaatsen is niet zo ingewikkeld, maar zorg wel dat je goede materialen hebt. 

Het dak isoleren

Het dak isoleren is geen makkelijk klus, maar het moet wel gedaan worden als je een slaapkamer hebt op zolder. goede isolering maakt een wereld van verschil. Zonder isolering is de zolder ontzettend koud in de winter en snikheet in de zomer. De meeste daken worden geïsoleerd door minerale wol tussen de draagbalken. En vervolgens kun je gipsplaten tegen het plafond aanmaken om het isolatiemateriaal te verbergen.

Verwarming op zolder

Goede isolatie alleen gaat het niet reden om je zolder de hele winter warm te houden. En uiteraard stijgt warme lucht op naar boven. Maar dan nog zal je af en toe de verwarming aan moeten kunnen zetten om het een fijne temperatuur te houden op zolder. De CV-ketel staat in heel veel huizen op zolder, wat er voor zorgt dat er al een hoop leidingen liggen, Dus een extra leiding trekken op zolder moet geen groot probleem vormen. Maar het is beter om dit over te laten aan een loodgieter. Voor een extra sfeer kun je ook een pelletkachel installeren.

Het aanleggen van elektriciteit

Wanneer je zolder voor het merendeel, of nog totaal geen elektriciteit heeft, zal je hier ook voor moeten gaan zorgen. Je kan natuurlijk stroom naar zolder halen met verlengsnoeren en losse stekkerdozen. Maar wij raden aan om een elektricien langs te laten komen in de verbouwing fase. Zo dat hij dan elektriciteit aan kan leggen en dit netjes weg kan werken.

Gerelateerde berichten
Slapen

Warm slapen in de winter

3 Minuten lezen
Als de winter aanbreekt, kan het moeilijk zijn om comfortabel te slapen vanwege de kou. Het kiezen van de juiste beddengoed kan…
Slapen

Wist je dat slapen super belangrijk voor je is?

1 Minuten lezen
Wist je dat slapen super belangrijk voor je is?In deze blog wil ik het gaan hebben over de voordelen van goed slapen…
Slapen

Het gemak van een elektrische boxspring

2 Minuten lezen
Wanneer u voor een boxspring kiest, kiest u voornamelijk voor de luxe die deze bedden te bieden hebben. Zo hebben deze bedden…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *