Overal kun je een hypotheek opzoeken. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders, maar hoe kies je de juiste? Door online of met een expert hypotheken te vergelijken kun je in een korte tijd er snel achter komen welke vorm voor jouw huis gepast is.

Omdat een hypotheek en een nieuwe woning een behoorlijke uitgave zijn doe je er goed aan hier even goed over na te denken. Vaak bieden makelaardijen een gratis gesprek aan om te verkennen welke opties het meest geschikt voor jouw huis zijn.

Het is verstandig om van tevoren even wat uitzoekwerk te hebben gedaan en altijd, nadat je een dergelijk gesprek hebt gevoerd, een second opinion te halen bij een andere expert.

Zelf doen of een professional inschakelen?

De grote vraag is natuurlijk of je het zelf kunt/wilt doen of dat je hier liever een professional inschakelt. Echter, aangezien een nieuw huis kopen al een flinke uitgave is zou je zeggen dat de kosten van een professionele adviseur in het niet vallen. Het is beter om iemand in te schakelen met veel ervaring zodat je het meeste uit je hypotheek haalt dan dat je het zelf doet. De uiteindelijke kosten vallen in verhouding erg mee en je haalt er dus een enorm voordeel uit.