Verhuizen is altijd een stressvolle periode. Je bent er een lange tijd mee bezig al duurt de verhuizing zelf maar een dag. Om zorgeloos te verhuizen heb je ruim te tijd nodig om alles goed in beweging te zetten. Het verplaatsen van de inboedel en dozen valt voor de meesten nog wel te overzien, maar veel mensen vergeten wat ze allemaal aan de gemeenten moeten doorgeven en aan bedrijven.

Hoe zit het met abonnementen? Online cookies die je adres hebben opgeslagen voor het thuisbezorgen? Je doet er verstandig aan om het verhuizen zelf aan een professioneel bedrijf over te laten. Dan kun jij je richten op het rechtzetten van alle administratie zodat je na de verhuizing gewoon verder kan gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals het oude gezegde luidt is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg ervoor dat je inventariseert hoeveel dozen je nodig hebt per kamer. Vervolgens label je de dozen of markeer je ze met een stift. Zo kan je aan de verhuizers duidelijk maken welke dozen waar horen en maakt het makkelijker bij het afladen, omdat zij weten waar ze het alvast kunnen plaatsen in het nieuwe huis. Vul de dozen niet helemaal zodat ze niet te zwaar worden. Je kan beter extra dozen hebben dan door je rug gaan. Lees onze andere blogs over zorgeloos verhuizen.