NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Hoe maak je het huis zonder kosten gereed voor een bezichtiging?

2 Minuten lezen
weggegooide stoel bij grofvuil

Zit jij in de stress omdat je het huis gereed moet maken voor de eerste bezichtiging voor de verkoop van je huis? Maak je geen zorgen. Want in dit artikel geven we je de drie beste kosteloze stappen om je huis gereed te maken voor een bezichtiging. Met deze tips verkoop jij je huis binnen no-time.

Een leeg huis is juist niet gunstig

Bij het verkopen van je huis ben je mogelijk van plan om zonder erbij na te denken het hele huis leeg te halen. Doe dit juist niet! Ga bij jezelf eens na, waar zie jij jezelf eerder wonen? in een leeg en kil huis of in een huis wat netjes is ingericht met mooie meubelstukken? Daarnaast is het voor de bezoekers ook nog lastiger om in te zien hoeveel ruimte ze hebben voor meubels in lege kamers. Ook zorgt het leeghalen van je huis ervoor dat achterstallig onderhoud veel beter zichtbaar wordt. Het regelen van een verhuizing vergt nog een knap staaltje logistiek om alles naar het nieuwe huis te brengen en om het grof vuil te laten ophalen.

Het is dus beter om je meubels gewoon in huis te laten staan. Dit betekent niet dat je helemaal niks hoeft te veranderen. Het is vaak wel beter om kleine meubelstukken die in de weg staan op te ruimen. Ook kun je overwegen om meubels anders neer te zetten zo dat er meer licht binnenkomt of om de woning er ruimer uit te laten zien. 

Maak je huis neutraal

Dat het beter is om meubels te laten staan betekent niet dat je niet veel uit je huis moet weghalen. Het is vooral belangrijk dat je jouw huis een stuk minder persoonlijk voor jou maakt, maar juist een huis waar iedereen zich thuis kan voelen. Het is voor de bezichtigers lastig om zich thuis te voelen in een huis waar een hoop foto´s van vreemde mensen aan de muur hangen. Ook spullen die te maken hebben met hobby´s, verzamelingen en posters kan je beter weghalen, zodat het huis toegankelijk is voor iedereen. Daarbij zorgt het spullen van de muur halen voor een ruimer en lichter huis, waardoor de woning groter lijkt.

Ruim alles op en maak grondig schoon

Waarschijnlijk sta je niet te kijken van deze tip, het is immers ook vrij logisch dat je het huis op moet ruimen en schoon moet maken voordat je bezichtigers krijgt. Maar juist daarom is het misschien wel het meest over het hoofd geziene onderdeel van het hele proces. Veel mensen zijn te snel tevreden met hun grote opruiming omdat ze hun eigen troep niet meer zien. Bekijk daarom je huis door de ogen van de bezichtigers. Kleine dingetjes kunnen het huis een stuk rommeliger laten lijken. Vergeet daarom niet spullen weg te halen als, verzorgingsproducten in de badkamer, rommelige bakjes, magneten op de koelkast en apparaten of kookgerei in de keuken. Wanneer je geen ruimte hebt om alles op te bergen, is het verstandig om al je spullen ergens op te slaan in dozen. 

Nadat je echt alle spullen in je huis hebt opgeruimd, is het tijd voor de grote schoonmaak. Hierbij kan ook alles wat je niet schoonmaakt voor een slechte indruk zorgen. Vergeet daarom niet ook de badkamer en de ramen te doen. Een tip van ons is om vooraf alles wat je schoon wilt maken op te sommen op een lijst, zodat je niks kan vergeten.
Aan de hand van deze 3 kosteloze tips kan jij je huis optimaal klaarmaken voor de bezichtiging. Voor meer tips en hulp bij verhuizen ga je naar Verhuismeesters.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Wat moet ik vragen aan een architect?

2 Minuten lezen
Het in dienst nemen van een architect voor uw renovatie is een grote stap. Hier zijn essentiële vragen die u dient te…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *