NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips om alles uit je huis te houden

2 Minuten lezen

Hoe fijn is het om de baas te zijn van je eigen plekje waar je je af en toe heerlijk kunt terugtrekken. Je kunt het inrichten volledig naar eigen wens. In het geval dat je een gezin hebt zal er veel spullen rond worden geslingerd waarvan je eigen beseft dat het net zo goed weggegooid kan worden. Het is belangrijk om een fijne leefomgeving voor jezelf, partner of eventueel kinderen te creëren. Ruim de woning zodoende met regelmaat op, leer om te organiseren, sorteren en indien er meerdere mensen wonen in de woning is het belangrijk om taken te verdelen. Kinderen kunnen hiermee een stukje verantwoordelijkheid worden aangeleerd en zorgen voor gezonde mentaliteit door luiheid tegen te gaan. De kracht van het opruimen ligt daarnaast in het minimaliseren. Gooi onnodige dingen direct weg en koop zo min mogelijk spullen die je misschien toch niet gaat gebruiken. Dit scheelt een hoop in geval van verhuizen. Blijf de baas van eigen woning en geniet van het even.

Woning inrichten en verbouwen

Hoewel een netje en geordend huis als zeer prettig aanvoelt, kan er ook slimmer om worden gegaan met het inrichten en verbouwen. Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer mensen voor een open keuken in de vorm van een L kopen. Een keuken wordt steeds meer gezien als een belangrijke leefruimte in plaats van functionele ruimte. Sommige meubels komen dan ook beter tot hun recht dan anderen. Naast dat nieuwe meubels kopen door veel mensen als een leuk uitstapje wordt ervaart, maak je de woning prettiger en verbeter je de levenskwaliteit. Voor de mensen die het graag groter aanpakken kunnen er natuurlijk aanpassingen worden verricht aan de woning. YouTube is een handige middel om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld loodgietersmateriaal om de woning aan te passen. Een Nederlandse man, die overigens vrij handig met zijn handen is, heeft geheel zelfstandig een luxe huis gebouwd op een berg in Curaçao. Het duurde wellicht een poosje, maar hierdoor kun je nog flink besparen op de kosten en groter wonen. 

Wonen in 2020

In Nederland is het niet zo makkelijk om een eigen huis te bouwen bovenop een berg, maar wellicht kun je de overweging maken om een eigen huis of appartement te kopen. Tegenwoordig is de hypotheekrenteaftrek zo laag waardoor je niet alleen een frisse start kan maken – overbodige spullen kunt weggooien en een huis kan inrichten naar geheel eigen wens – maar ook je maandelijkse lasten kunt verlagen. Dat klinkt als een win-win. Bij het kopen van een nieuwe woning kun je direct energiebesparende maatregelen nemen waardoor de energielasten lager uitvallen. Duurzaam wonen is niet alleen de toekomst, ook bouw je aan een woning die zal stijgen in waarde. Wie wil er nou niet wonen in een woning die tegelijkertijd figureert als een spaarrekening. Let er wel op dat er in 2020 kosten voor huizenkopers veranderen en dat er voor aanbouw bij appartementen niet alleen een vergunning moet worden aangevraagd maar ook toestemming moet worden verleend door de vereniging van eigenaren.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe wordt veiligheidsglas toegepast?

1 Minuten lezen
Veiligheidsglas is een innovatief materiaal dat is ontworpen om het risico op letsel te verminderen en eigendommen te beschermen. Het wordt op…
Interieur

Bijzondere multifunctionele meubels

2 Minuten lezen
Heb je al gehoord van deze trend in de woningbranche? Sinds een paar jaar worden er steeds meer en meer multifunctionele meubels…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *