NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

De stappen die u kunt zetten na een inbraak

2 Minuten lezen
inbraakherstel en preventie

Helaas wordt er nog steeds enorm veel ingebroken in Nederland.
Door de Corona crisis en de intelligente lockdown zagen we meer cybercriminelen (via het internet), maar ook ouderwetse inbraken blijven populair onder criminelen. In deze blog lees je welke stappen je kunt zetten nadat er bij jouw woning is ingebroken.

Doe aangifte bij de politie

Bij mijn ouders is ooit ingebroken en door snel aangifte te doen zijn deze daders uiteindelijk gepakt. Al is het midden in de nacht, bel de politie en maak melding van de inbraak. Door deze daad vergroot je de kans dat de inbrekers gepakt worden en je verkleint gelijktijdig de kans op vervolg inbraken. De meeste inbrekers gaan in de nacht te werk en houden het niet bij één woning. De buren inlichten (waarschuwen) is een andere goede tip, want vaak zie je dat inbrekers bij de hele straat inbreken. Ook kun je informeren bij de buurtbewoners of ze iets verdachts gehoord of gezien hebben. Dit zou je vervolgens ook weer door kunnen melden aan de politie.

Neem contact op met je verzekering

Allereerst wil je een inventarisatie maken van wat er allemaal is gebeurd (schade) en wat er is meegenomen (waardevolle spullen). Zorg ervoor dat je een lijst maakt van alle spullen die zijn gestolen en verzamel hiervan zoveel mogelijk bewijs. Bewijs zijn bijvoorbeeld aankoop of garantiebewijs van de spullen en foto’s van de kostbare spullen, want de verzekeraar moet geloven dat die spullen daadwerkelijk zijn meegenomen.

Herstel schade en voorkom herhaling

Mijn advies is om de volgende dag al contact op te nemen met een goede slotenmaker. Je kan op https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-oegstgeest/ de nodige informatie vinden. Een slotenmaker kan ervoor zorgen dat de aangerichte schade hersteld wordt en nog belangrijker dat je herhaling van facetten voorkomt. Mijn advies zou zijn om extreem goede veiligheidssloten aan te schaffen, deze zijn namelijk zeer goed tegen aanvallen en inbraakpogingen. Sloten met een keurmerk zijn getest en beter in staat om inbraken te voorkomen.

Denk na over de situatie

De impact die een inbraak kan hebben moet u niet onderschatten. Er kan een hoop stress (slapeloze nachten) of angst loskomen. Slotenmaker in Bergschenhoek kan je direct helpen met inbraakherstel. Belangrijk is wel om jezelf af te vragen hoe dit zover heeft kunnen komen. Neem voortaan betere preventiemaatregelen om zodoende een herhaling te voorkomen. De belangrijkste tip van mij is dus om contact te zoeken met een goede slotenmaker en hopelijk maakt u een soortgelijke situatie dan nooit meer mee!

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Met deze vijf tips verklein je de kans op inbraakdiefstal

2 Minuten lezen
Wist je dat er in 2013 dagelijks gemiddeld maar liefst 240 inbraken werden gepleegd? Dit aantal is de laatste jaren gelukkig wat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *