NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Bijzondere multifunctionele meubels

2 Minuten lezen
Multifunctionele meubels

Heb je al gehoord van deze trend in de woningbranche? Sinds een paar jaar worden er steeds meer en meer multifunctionele meubels bedacht en verkocht. Multifunctionele meubels zijn niet alleen leuk om in huis te hebben, ze hebben ook nog een zeer praktische reden. Het doel van multifunctionele meubels is namelijk om zoveel mogelijk ruimte te besparen in een kleinere woning.

Verhuizen Amsterdam wordt een stuk makkelijker als je weinig meubels in huis hebt. In dit artikel gaan we langs een paar van de meest creatieve en absurde multifunctionele meubels.

Varianten van het Murphy bed

Het originele Murphy bed is een van de eerste multifunctionele meubels. Het Murphy bed is namelijk een bed die wanneer er niet in geslapen wordt, verticaal in een kast of in de muur geklapt kan worden. In de laatste paar jaar zijn hier meer variaties van gekomen. Zo heb je een heel handig Murphy bed wat je in een kast met bureau kan transformeren. Als je het bed dan uitklapt verdwijnt het bureau met alle spullen erop onder het bed, zonder te kantelen. En voor de piano liefhebbers is er nu zelfs een Murphy bed die inklapt naar een piano.

Fletcher Capstan tafel

Een absurd meubelstuk wat niet per se multifunctioneel is, maar wat wel kan transformeren is de fletcher Capstan tafel. Dit is een tafel die eerst gewoon een klein rond tafelblad heeft. Maar door eraan te draaien komen er een soort pizzapunten uit die op elkaar aansluiten en dienen als extra tafelblad. Waardoor je tafel uiteindelijk een 3 keer zo grote ronde tafel is geworden.

De trapkast

Dit is een unieke oplossing voor mensen die niet veel ruimte hebben op de grond maar wel veel ruimte de hoogte in hebben. De trapkast is namelijk een kast die je extreem hoog kan maken. Omdat je de laden uit kan schuiven en dan als traptrede kan gebruiken. Hierdoor kan je altijd bij de bovenste la, ook al is die 3 meter hoog.

Een bank/tafel

Een van de bijzonderste multifunctionele meubels is een comfortabele bank die je niet alleen kant transformeren tot een tafel, maar tot een tafel met 4 kleine krukjes. Dit is ideaal voor mensen die geen ruimte hebben voor een relaxte bank en een eettafel. Daarnaast is het ook gewoon een bijzonder meubelstuk om te hebben.  

De obelisk

De obelisk is een luxe tuinset bestaande uit 4 stoelen en een tafeltje. Maar het bijzondere hieraan is dat je ze allemaal op kan bergen door ze in elkaar te passen in een obelisk. Dit is eigenlijk gewoon een soort pilaar. Hierdoor neemt je hele tuinset opgeborgen maar heel weinig ruimte in op de grond.

Een luxe (pool) tafel

Voor de mensen die hun vrienden willen verbazen met een leuke gadget bestaat dit meubelstuk wat in eerste instantie gewoon op een mooie tafel lijkt. Maar wanneer je hem uitklapt komt ervan onder het tafelblad een pooltafel tevoorschijn.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe wordt veiligheidsglas toegepast?

1 Minuten lezen
Veiligheidsglas is een innovatief materiaal dat is ontworpen om het risico op letsel te verminderen en eigendommen te beschermen. Het wordt op…
Interieur

Tips om alles uit je huis te houden

2 Minuten lezen
Hoe fijn is het om de baas te zijn van je eigen plekje waar je je af en toe heerlijk kunt terugtrekken….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *