NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Met deze vijf tips verklein je de kans op inbraakdiefstal

2 Minuten lezen

Wist je dat er in 2013 dagelijks gemiddeld maar liefst 240 inbraken werden gepleegd? Dit aantal is de laatste jaren gelukkig wat omlaag gegaan, maar het blijft populair onder de criminelen. In deze blog lees je daarom vijf goede tips om de kans op inbraakdiefstal te verkleinen.

Voor algemeen beheer van meerdere huizen kan je terecht bij een professioneel bedrijf die niet alleen de veiligheid regelt, maar ook het onderhoud, secretarieel en financieel beheer. Bij VvE beheer Amstelveen kan je daarom terecht indien je een partij zoekt die het beheren van je woningen een stuk eenvoudiger maakt.

Investeer in goede sloten voor je huis

In samenwerking met een slotenmaker kun je jouw huis enorm goed beschermen tegen inbraken. Een slotenmaker heeft sloten die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn daarom uitstekend in staat om je woning te beschermen tegen inbraakpogingen. Met oude sloten is je woning kwetsbaar, omdat inbrekers allemaal handige methodes hebben om naar binnen te komen.

Laat trouwens nooit je ramen of deuren van beneden open als je van huis gaat, want dit maakt het makkelijk voor inbrekers om naar binnen te sluipen.

Deel geen betrouwbare informatie via social media

Pas op met het delen van betrouwbare informatie via social media. Je hebt cybercriminelen en inbrekers die op social media platformen rond kijken naar dit soort informatie. Pas dus op met het delen van vakantiedatums, want inbrekers zoeken naar woningen waar niemand thuis is.

Vraag je buren om hulp

Het kan handig zijn om een buurtapp te maken met je buren voor bepaalde situaties. Zo kun je één van je buren vragen of ze een oogje in het zeil willen houden als je op vakantie bent of enkele dagen van huis bent. Je kunt ook aan iemand vragen of ze ervoor willen zorgen dat je woning beter bewoond oogt. Dit kan door af en toe een auto voor de deur te zetten, wat lampjes aan te doen of bijvoorbeeld de post op te ruimen. Inbrekers hebben dan minder snel door dat er niemand thuis is.

Installeer een alarm, een automatisch nachtlamp of camera’s

De vierde tips is om inbrekers te waarschuwen met een alarm, een nachtlamp of camera’s. Als je één van deze drie opties hebt kan het zijn dat inbrekers liever ergens anders willen gaan inbreken. Tocht hebben deze opties ook nadelen, want het zal inbrekers niet altijd weerhouden van inbraken. Inbrekers zijn snel weer weg en dragen kleding waardoor ze onherkenbaar zijn (bivakmuts of capuchon bijvoorbeeld). Voordat de politie aanwezig kan zijn, zijn de inbrekers vaak al ver weg.

Berg je spullen goed op

De beste tip is dus om goede sloten te kopen bij een slotenmaker, maar het is ook handig om je spullen goed op te bergen. Inbrekers komen voor waardevolle spullen en zullen eerder voor woningen kiezen waar ze de waardevolle spullen vanuit het raam zien liggen. Verberg je autosleutels, portemonnees, laptops en mobieltjes dus om diefstal te voorkomen. Hopelijk heb je wat aan deze tips en gebruik je ze om hiermee de kans op inbraak bij jouw woning te verkleinen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

De stappen die u kunt zetten na een inbraak

2 Minuten lezen
Helaas wordt er nog steeds enorm veel ingebroken in Nederland.Door de Corona crisis en de intelligente lockdown zagen we meer cybercriminelen (via…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *