NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

In enkele stappen maak je jouw woning energieneutraal

1 Minuten lezen

Wist je dat je in een energieneutrale woning geen (of weinig) kosten hebt voor gas en elektriciteit? Energieneutrale woningen zijn namelijk woningen die minstens evenveel energie zelf opwekken dan dat ze verbruiken. In deze blog lees je hoe jij jouw woning energieneutraal kunt maken.

Zorg voor goede isolatie

Je moet ervoor zorgen dat je woning goed geïsoleerd is. Laat isolatiemateriaal aanleggen voor je woning, want dit zorgt ervoor dat de warmte beter in je woning blijft. Daarnaast zorgt isolatie ervoor dat je geen last meer zult hebben van tocht en vochtschade. De kosten die je door isolatie kunt besparen kunnen flink oplopen en de totale investering is dus op de lange termijn gemakkelijk terug te verdienen. Bijkomend voordeel is dat de woningwaarde van je huis omhoog gaat bij elke isolatiemaatregel.

Zorg voor goede ventilatie

Isolatie vormt de basis van een duurzame woning, maar een goed ventilatiesysteem voor een gezond binnenklimaat (hoge wooncomfort). Zo’n systeem zorgt voor luchtverversing en de afvoer van het overtollige vocht.

Investeer in een warmtepomp

De voornaamste reden om een waterpomp aan te schaffen is uiteraard het besparen van kosten. Ook op gebied van duurzaamheid heb je een goede aan een warmtepomp, want het is een milieuvriendelijker alternatief van de hr-ketel gestookt op gas. De cv-ketel stoot enorm veel koolstofdioxide (CO2) en andere broeikasgassen uit en dit kan je reduceren tot nul met de warmtepomp.

Kies voor zonne-energie

Energie zelf opwekken met hulp van de zonnestralen dat kan met een zonneboiler of met zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gebruiken de zon om elektriciteit te produceren en een zonneboiler voor warmte. Beide investeringen zijn goed voor het milieu, omdat je huishoudens door zo’n aankoop veel minder CO2 gaat uitstoten. De investering is niet goedkoop, maar je kunt hoogstwaarschijnlijk subsidie krijgen van de overheid voor je investering.

Gasloze woning

Als je de bovenstaande stappen volgt kun je gasloos gaan wonen en het milieu echt helpen.
De warmtepomp maakt de op gas gestookte cv-ketel overbodig. Met de bovenstaande stappen kun jij energieneutraal gaan wonen, maar zorg er wel voor dat je meetapparatuur aanschaft zodat je alles goed kan pijlen.

Gerelateerde berichten
Energie

Welke energiebesparende maatregelen kun je nemen voor je woning?

1 Minuten lezen
Wist je dat je hoge subsidies kan krijgen als je duurzaam gaat bouwen? Duurzaamheid is een populaire term geworden, omdat het milieu…
Energie

Energiezuiniger wonen helpt het milieu

2 Minuten lezen
Duurzaamheid is iets wat ons allemaal aan zou moeten gaan! Willen we het milieu gaan verbeteren, dan moeten we bewuster omgaan met…
Energie

Hier moet u aan denken bij het overstappen van energie

2 Minuten lezen
Het overstappen van energie kan veel vragen met zich meebrengen. Dit is logisch want niemand wilt bijvoorbeeld zonder gas en licht komen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *