NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Energiezuiniger wonen helpt het milieu

2 Minuten lezen

Duurzaamheid is iets wat ons allemaal aan zou moeten gaan! Willen we het milieu gaan verbeteren, dan moeten we bewuster omgaan met ons energieverbruik. In deze blog ga ik het hebben over manieren hoe jij zuiniger kunt gaan wonen en dus het milieu kunt helpen.

Minder verspillen, meer genieten

Mijn moeder heeft me ervan bewust gemaakt dat ik milieubewuster moet gaan denken. Er zijn veel kleine dingen die je kunt doen of juist laten om het milieu te verbeteren. Je hoeft niet persé enorm veel boodschappen te doen, want je maakt dat toch niet allemaal op en dat is zonde. Als ik tegenwoordig ga douchen gebruik ik een wekker (5 minuten), omdat je helemaal niet een half uur hoeft te douchen. Ook kies ik er bewust voor om de verwarming wat lager te zetten als ik thuis zit. Is het echt koud, dan doe ik gewoon een lekkere trui aan. Zo kan ik nog wel even doorgaan met de voorbeelden, maar niets is moeilijk en je helpt toch mee aan een beter milieu.

Investeer in je woning

Heb je geld om te investeren en denk je aan een verbouwing, kies dan voor isolatie. Een goed geïsoleerde woning is heerlijk om in te wonen. Doordat warmte beter binnen blijft, ontstaat er een gezond binnenklimaat. De trui die ik eerder noemde heb je dus niet meer nodig binnen. Je gaat daarnaast ook veel energie besparen en dit ga je dus merken op je energierekeningen (je gaat geld besparen). Als je kiest voor isolatie zijn er vele mogelijkheden, dus ik zou je dan willen adviseren om dit te bespreken met een aannemer. Zij weten precies wat er het beste bij jouw huis past.

Kies voor groene stroom

Veel mensen gebruiken energie die opgewekt is uit als bronnen als steenkool en gas. Beter voor het milieu is om energie op te wekken uit natuurlijke bronnen die niet opraken, zoals de zon en de wind.

Zo kun je ervoor kiezen om een warmtepomp te nemen als alternatief voor de cv-ketel. Met een warmtepomp zorg je ervoor dat je geen CO2-uitstoot en dit is erg goed voor het milieu, want de planeet wordt steeds meer opgewarmd. Daarnaast zie je steeds meer mensen met zonnepanelen op hun dak. Deze zonne-energie is dus een vorm van groene stroom en veel beter voor het milieu.

Duurzaam leven begint bij jezelf 

In deze blog las je over de veranderingen die je kunt maken in je dagelijkse leven. Je kunt ook genieten als je minder energie verbruikt of minder boodschappen in huis haalt. Heb je meer geld en wil je het milieu echt een goede daad bewijzen, investeer dan in een duurzamere woning. Wellicht kun je zelfs subsidies krijgen over deze investeringen, omdat de overheid deze ontwikkeling graag ziet. Zonnepanelen of een warmtepomp zijn investeringen waarmee je overgaat op groene energie i.p.v. grijze energie en die ontwikkeling zie ik graag. Hopelijk denk jij er na het lezen van deze blog ook zo over of heb je iets geleerd over duurzaamheid.

Gerelateerde berichten
Energie

In enkele stappen maak je jouw woning energieneutraal

1 Minuten lezen
Wist je dat je in een energieneutrale woning geen (of weinig) kosten hebt voor gas en elektriciteit? Energieneutrale woningen zijn namelijk woningen…
Energie

Welke energiebesparende maatregelen kun je nemen voor je woning?

1 Minuten lezen
Wist je dat je hoge subsidies kan krijgen als je duurzaam gaat bouwen? Duurzaamheid is een populaire term geworden, omdat het milieu…
Energie

Hier moet u aan denken bij het overstappen van energie

2 Minuten lezen
Het overstappen van energie kan veel vragen met zich meebrengen. Dit is logisch want niemand wilt bijvoorbeeld zonder gas en licht komen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *