NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Welke energiebesparende maatregelen kun je nemen voor je woning?

1 Minuten lezen

Wist je dat je hoge subsidies kan krijgen als je duurzaam gaat bouwen? Duurzaamheid is een populaire term geworden, omdat het milieu een kritiekpunt is geworden. De klimaatverandering moeten stoppen en daar hebben wij als mensen veel invloed op. In deze blog lees je welke energiebesparende maatregelen je kunt voor je huis. Met deze tips kan je verduurzamen en je steentje bijdragen aan een beter milieu.

Zonnepanelen

De meest populaire toepassing is het installeren van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je veel energie besparen en zelf opwekken (groene energie). Nadeel van zonnepanelen vinden veel mensen dat de aanschafprijs erg hoog is en niet iedereen is in staat dit in één keer te betalen. In veel gevallen wil de overheid een klein percentage vergoeden, maar zelfs dan blijft de aanschafprijs hoog. Een groot voordeel is echter dat je met zonnepanelen op de lange termijn enorm veel geld kunt besparen. In de levensduur van zonnepanelen kun je meer dan 10.000 euro besparen en dat maakt de keuze voor zonne-energie zeer interessant.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een alternatieve keuze voor een cv-ketel op gas. Met behulp van de warmtepomp kun jezelf veel energie opwekken en energie besparen. Daarnaast is een warmtepomp veel milieuvriendelijker dan de cv-ketel op gas. De cv-ketel stoot enorm veel CO2 uit en deze kun je reduceren tot nul met de warmtepomp. Ook hier is de aanschafprijs hoog, maar kun je wel weer gelijk energie gaan besparen.

Isolatie van je woning

Wil je energie gaan besparen dan moet je kiezen voor isolatie. Een goed bedrijf gespecialiseerd in isolatie kan binnen één dag je woning goed isoleren. Door deze werkzaamheden kun je gelijk energie gaan besparen op energierekeningen. Andere voordelen van isolatie zijn: comfortabel wonen, goed voor het milieu en minder last van tocht.

Wees zuinig met energie- en stroomgebruik

Naast de isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp kan je ook kiezen om zuiniger te gaan leven. Minder consumeren, want dat is allemaal niet nodig. Korter douchen en de televisie vaker uitzetten zijn slecht voorbeelden van de vele mogelijkheden. Wees zuinig met het energie- en stroomgebruik in je woning en je zult op de lange duur zien dat je daarmee flink geld kunt besparen.

Gerelateerde berichten
Energie

In enkele stappen maak je jouw woning energieneutraal

1 Minuten lezen
Wist je dat je in een energieneutrale woning geen (of weinig) kosten hebt voor gas en elektriciteit? Energieneutrale woningen zijn namelijk woningen…
Energie

Energiezuiniger wonen helpt het milieu

2 Minuten lezen
Duurzaamheid is iets wat ons allemaal aan zou moeten gaan! Willen we het milieu gaan verbeteren, dan moeten we bewuster omgaan met…
Energie

Hier moet u aan denken bij het overstappen van energie

2 Minuten lezen
Het overstappen van energie kan veel vragen met zich meebrengen. Dit is logisch want niemand wilt bijvoorbeeld zonder gas en licht komen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *