NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De beste tips voor het schoonmaken van de vaatwasser

2 Minuten lezen

Een vaatwasser is er natuurlijk voor gemaakt om jouw vuile vaat weer glanzend schoon te krijgen. Om een schone vaat te krijgen is het echter ook belangrijk dat de vaatwasser zelf ook af en toe een grote schoonmaakbeurt krijgt. Zo voorkom je nare geurtjes en kan de vaatwasser langer meegaan. Omdat het aanzetten van de vaatwasser niet voldoende is om deze ook echt schoon te krijgen hebben wij voor jou enkele belangrijke tips voor het schoonmaken van de vaatwasser op een rijtje gezet.

Spoel de vaat af

De meest voorkomende oorzaak van het vies worden van de vaatwasser is het niet goed afspoelen van vuile vaat voordat deze in de vaatwasser wordt gezet. Hierdoor blijven er etensresten in de filters achter en worden de randen vervuild door vet en vies eten. Het is daarom dus belangrijk dat de vuile vaat wordt gespoeld voordat deze in de vaatwasser wordt geplaatst. Als je nog aan de eetkamertafel zit kan je alvast een blik werpen op de borden en bestek, hoe vuil de vaat is en wat ervan afgespoeld moet worden voordat het de vaatwasser in gaat. Pas er wel op dat etensresten niet door de gootsteun worden gespoeld omdat ook deze verstopt kan raken. 

Maak het filter schoon

Het filter in de vaatwasser voorkomt dat etensresten in de afvoerleidingen blijven hangen. Het kan echter zo zijn dat er vuil achterblijft in dit filter en dit kan erg gaan stinken en verstopt raken. Hierdoor verliest de vaatwasser zijn goede werking en dit is zonde, je betaalt er immers genoeg geld voor. Maak daarom geregeld dit filter schoon zodat de vaatwasser goed blijft werken. 

Reinig de vaatwasser

De allerbelangrijkste manier om je vaatwasser goed schoon te krijgen is door deze machine helemaal te reinigen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je gebruik maken van schoonmaakazijn, citroenen of baking soda. Is de vaatwasmachine echter opgebruikt en kan het daarom niet goed meer schoon worden dan kan je een nieuwe halen of als je er ergens nog een tweedehands op de kop kan tikken kan je verhuisbedrijf Maastricht erbij halen om je te helpen met het vervoeren van deze loeizware apparaten.

Reinigen met schoonmaakazijn

Door gebruik te maken van schoonmaakazijn kun je de vaatwasser volledig schoonmaken. Je doet een bakje schoonmaak azijn in de vaatwasser en laat deze vervolgens meedraaien met een normale wasbeurt. Wanneer de vaatwasser een extra grote schoonmaakbeurt nodig heeft kun je wat meer zijn om de bodem van de machine plaatsen en hem dan om de hoogste temperatuur te laten draaien. Doe dit echter wel in een lege vaatwasser. 

Reinigen met citroenen

Wanneer je de vaatwasser liever op een natuurlijke manier reinigt kan dit natuurlijk ook. Heeft je vaatwasser een normale schoonmaakbeurt nodig? Verdeel dan een aantal druppeltjes citroensap over de vuile vaat en zet de vaatwasser vervolgens aan. Wanneer de vaatwasser een grote schoonmaakbeurt nodig heeft kun je het beste een paar schijfjes citroen in de bestekbak doen en vervolgens de vaatwasser laten draaien op een intensief programma. 

Reinigen met baking soda

Wanneer je de vaatwasser wilt schoonmaken met baking soda kun je het beste een kleine hoeveelheid baking soda in het zeepbakje doen. Laat vervolgens de machine op een intensieve stand draaien zonder dat er vaat in zit. Pas wel op dat je niet teveel soda in het bakje doet omdat je anders de rubberen randen van de vaatwasser kunt beschadigen. 

Wij hopen dat bovenstaande tips zullen helpen met het schoonmaken en schoonhouden van de vaatwasser. Je wilt natuurlijk dat deze machine nog zo lang mogelijk mee kan gaan dus een goede reiniging is dan erg belangrijk. 

Gerelateerde berichten
Huis

De mooiste gevels ter wereld

2 Minuten lezen
Als je denkt dat jouw houten gevel er prachtig uitziet dan heb je nog niet veel vele van de wereld gezien. Nee…
Huis

Een duurzame benadering van je buitenruimte

2 Minuten lezen
Tegenwoordig is het klimaat voor iedereen een onderwerp dat speelt. Wat je er ook van vindt, wat je standpunt ook is, het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *