NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Dit heb je nodig voor het schilderen van buiten hout

1 Minuten lezen
hout verven

Je tuinhuisje moet geschilderd worden, en eigenlijk de kozijnen buiten ook wel. Je kunt verschillende redenen hebben om de kwast op te pakken en aan de slag te gaan met verf. Als je niet behoort tot de ervaren schilders dan kan dit nog best een uitdaging zijn. Je kunt natuurlijk een schilderbedrijf in armen nemen bijvoorbeeld www.wamgroep.nl of je kunt het zelf doen. Lees deze tips zodat er tijdens het verven niks mis gaat.

Het voorbereiden

Dit is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt niet dat je er halverwege achterkomt dat de verf niet hecht. Zorg dat de ondergrond van het hout dat je wilt schilderen schoon, egaal en droog is. Als je hout al geschilderd is en de verf laat los verwijder deze verf dan eerst met een speciaal daarvoor ontworpen product. Zorg wel dat je beschermende handschoenen draagt want deze producten zijn vaak erg chemisch. Is het hout nog goed of onbehandeld? Dan kun je beginnen met schuren. Gebruik het liefst korrel 150 – 180 en draag altijd een stofmasker.

Rot hout

Als je onder de verflaag blaasjes of verkleuringen (bruin/zwart) ziet dan zit er houtrot in. Dit ontstaat als er schimmels en vocht doorgedrongen zijn in het hout. Als het een groot stuk betreft dan is het verstandiger om het hout te vervangen. Als het kleinere plekken zijn verwijder deze rotte houtdelen totdat er nog gezond hout over is. Met renovatiepasta kun je de delen die gehavend zijn herstellen. Laat het goed drogen en schuur het vervolgens op.

Kitten en plamuren

Zorg ervoor dat voegen, barsten en spleten allemaal goed dicht zijn gekit. Zo kan vocht geen weg naar binnen dringen. Als je deze plaatsen niet meer wilt schilderen gebruik dan siliconenkit. Wel van plan om te verven? Dan gebruik je acrylaatkit.

Afwerking

Het is belangrijk om rekening te houden met het schildersmateriaal. Met een ronde kwast kun je het efficiëntste werken. Pak geen te grote of te kleine kwast dit is erg onhandig. Werk eens in de zoveel tijd je schilderwerk bij. Zo heb je langer plezier van je werk.

Gerelateerde berichten
Klussen

Het recyclen van meubel materialen

1 Minuten lezen
Het recyclen van meubels speelt een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu….
Klussen

De techniek achter het egaliseren van vloeren

2 Minuten lezen
In de hedendaagse bouwsector speelt de afwerking van een vloer een cruciale rol. Het gaat niet alleen om esthetiek, maar ook om…
Klussen

Welke spullen doet u weg als u het huis opruimt?

5 Minuten lezen
Als het gaat om het opruimen van het huis, kan het moeilijk zijn om te beslissen wat te bewaren en wat weg…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *