NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Verven vs. behang

2 Minuten lezen
geel geverfde muur

In veel huishoudens is dit een punt van discussie. Waar eigenlijk nooit een eenduidig antwoord op gevonden wordt. Zit jij ook te twijfelen tussen behangen of toch verven. Laat ons je helpen. In dit artikel noemen we voor- en nadelen van verven en behangen. Hierdoor vindt je argumenten waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht had.

Voordeel verf: meer mogelijkheden

Wanneer je het huis gaat verven, hoef je niet beperkt te blijven tot de muren. Verf kan je namelijk overal op doen. Denk hierbij aan deuren, raamkozijnen, deurposten en zelfs meubels. Met een kwaliteitverf als Jotun heb je een mooi en duurzaam resultaat.

Voordeel verf: meer kleuren 

Bij verf zijn de keuzemogelijkheden qua kleur eigenlijk oneindig. Je hebt eigenlijk toegang tot iedere soort kleur die je maar kan bedenken, en meer dan dat. Hierdoor kan je dus een zeer specifieke kleur kiezen, bij behang is dit in stuk mindere maten het geval.

Voordeel verf: kan overal overheen

Een ander voordeel van verf is dat het in principe overal overheen kan. Andere lagen verf, behang, muren met veel reliëf. Het maakt eigenlijk niet uit. Zelfs bij een ongewenste muurtekening van je peuter kan een likje verf alles oplossen

Nadeel verf: moet na 3-5 jaar weer opnieuw

Een juist aangebrachte laag verf van goede kwaliteit gaat ongeveer 5 jaar mee. na 3 tot 5 jaar zal je beginnen te merken dat je voor het mooie je muren weer opnieuw moet verven. behang gaat langer mee.

Nadeel verf: minder opties

Het verven van muren is gemakkelijk als alles dezelfde effen kleur moet. Wanneer je patronen of andere hoogstandjes op je muur aan wilt brengen, kan je dit beter aan een professional overlaten. 

Voordeel behang: uniek 

Behang is over het algemeen veel unieker dan verf. Omdat je bij behang veel meer opties hebt in patronen, sjablonen en afbeeldingen op het behang. Daardoor is behang vaak een stuk persoonlijker en heeft het een groter effect in je huis. 

Voordeel behang: verschillende materialen behang

Bij behang kan je in tegen stelling tot verf veel uit veel verschillende materialen kiezen. Denk hierbij aan geweven papier, metallics, zijde, non-woven en meer. Hierdoor kan je voor meer reliëf zorgen op je muur, waardoor het behang er echt uitspringt. 

Nadeel behang: lastiger op te hangen

Behang is relatief moeilijk om zelf op te hangen. Ten eerste heb je zelf een behangtafel en behang kwasten nodig. Ten tweede moet je stopcontacten en dergelijke uitsnijden en ten derde is het een hele kunst om behang precies recht en op elkaar aansluitend op te hangen.

Nadeel behang: lastig eraf te halen

Wanneer je het behang weer zat bent kost het over het algemeen veel moeite om het behang weer van de muur te verwijderen. Het behang afweken op zichzelf al lastig. Maar als dit niet werkt zal je met een behangafstomer aan de slag moeten. Dit is geen makkelijk klusje.

Nadeel behang: sneller beschadigd

Als je thuis kinderen of katten hebt is het misschien verstandiger om je muur te verven. De nodige behangen zijn verpest door kinderen of de nagels van katten. En in tegenstelling tot verf is het ook lastig te repareren.

Dit waren alle voordelen en nadelen van verven en behangen. Hopelijk heeft dit je kunnen helpen in het maken van een keuze tussen de twee.

Gerelateerde berichten
Klussen

Het recyclen van meubel materialen

1 Minuten lezen
Het recyclen van meubels speelt een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu….
Klussen

De techniek achter het egaliseren van vloeren

2 Minuten lezen
In de hedendaagse bouwsector speelt de afwerking van een vloer een cruciale rol. Het gaat niet alleen om esthetiek, maar ook om…
Klussen

Welke spullen doet u weg als u het huis opruimt?

5 Minuten lezen
Als het gaat om het opruimen van het huis, kan het moeilijk zijn om te beslissen wat te bewaren en wat weg…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *